Atenție la bancnotele de 10 lei! Falsurile au năpădit Bacăul. Vezi cât de bine sunt realizate

Postat de Buhusi la Vin, 22/01/2016 - 11:50
Tags

Mai mulți comercianți au semnalat apariția de bancnote false de 10 lei. Anul trecut, au fost descoperite mai multe cazuri în vestul țării, iar acum falsurile au ajuns, se pare, și în Moldova.

Iată cum arată banii falși comparați cu cei originali. Se poate observa contrastul mai mare dintre cele două vopseluri folosite la tipărirea cifrelor și literelor de pe bancnota falsificată. De asemenea, pe cei falși lipsesc cele două pensule aurite din zona transparentă. În rest, sunt realizate foarte bine toate elementele de siguranță, fiind destul de greu de diferențiat față de cele originale.

Potrivit experţilor Băncii Naţionale, cele mai „falsificate” bancnote sunt cele de 10 lei, care au devenit tot mai greu de depistat din două motive: în primul rând, escrocii le tipăresc mult mai bine, iar în al doilea, modul de plasare al bancnotelor s-a schimbat: dacă în trecut ele puteau fi primite numai la schimburi de valută, acum escrocii acţionează pe la magazinele de cartier sau în pieţe, unde nu există maşini de verificat autenticitatea banilor.

Escrocii folosesc, în ultima vreme, material plastic, iar imprimările sunt foarte bine realizate. Un ochi neavizat este foarte uşor de păcălit, mai ales când banii falşi sunt amestecaţi într-un teanc cu bani veritabili, iar dacă persoana care îi primeşte nu îi verifică bucată cu bucată, riscă să fie păcălită.
sursa:zdbc.ro

potrivit
http://www.contrasens.com/2015/12/26/glume-proaste-cu-bani-falsi.html
"Oameni buni, nu mai puneti botul la toate aberatiile pe care le aflati fara sa le verificati. Ca daca mergeti la BNR, o sa observati ca bancnota din 2005 este perfect valabila. "

Sursa
zdbc.ro