Bătaie cu topoare în stradă, la Buhuși.

Postat de Buhusi la Mie, 18/01/2023 - 07:09
Mai mulți bărbați din Buhuși, localitate din județul Bacău, s-au bătut cu topoarele, în mijlocul străzii. FOTO: Facebook Sindicatul Polițistilor- Sidepol  Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/bataie-cu-topoare-in-strada-la-buhusi-tot-arsenalul-unei-rascoale-a-fost-adus-pe-trotuarele-orasului-2219041  Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

În data de 17 ianuarie a.c, centrul orașului Buhuși a fost martorul unui incident deosebit de violent. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bacău, Catalina Păduraru, o patrulă de ordine publică aflată în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe strada Republicii a observat un grup de persoane care se manifestau agresiv, folosind topoare și bâte.

Politia a intervenit imediat și a reușit să-i intercepteze pe cei implicați în conflict, cerând sprijinul și intervenția forțelor de ordine aflate în zonă. Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au intervenit de urgență la fața locului, alături de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Din primele cercetări s-a stabilit că doi tineri, de 23 și 25 de ani, care se aflau în fața unei săli de jocuri, au fost loviți cu obiecte contondente de alte 7 persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, ca urmare a unor discuții în contradictoriu, generate în dimineața aceleiași zile. Din altercație, a rezultat rănirea ușoară a două persoane, de 24 și 25 de ani, cărora le-au fost acordate îngrijiri medicale, la unitatea spitalicească din Buhuși.

Polițiștii au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Un agent de poliție a precizat că a fost lovit cu un obiect contondent, în zona omoplatului, de către unul din participanții la conflict. Față de acest aspect, a fost anunțat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuși, în vederea continuării cercetărilor.

Incidentul violent din centrul orașului Buhuși este un avertisment că lucrurile nu sunt întotdeauna liniștite în această zonă. Este imperativ să se ia măsuri pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura siguranța cetățenilor. Este nevoie de o coordonare mai bună între autoritățile locale și forțele de ordine pentru a identifica și preveni potențialele situații de violență în viitor.