Blagesti: Biblioteca, o vedeta a sufletului

Postat de Buhusi la Lun, 15/09/2014 - 21:48

La Blagesti, biblioteca are un nou sediu; modern, functional, aplaudat de cetateni. Fostul local al unei crâsme, renovat cu gust, recompartimentat, mobilat, este o adevarata oaza de civilizatie. Ofensiva culturii spirituale impotriva apucaturilor bahice este evidenta, intrucât, intr-o alta localitate a comunei, Valea lui Ion, o alta crâsma a fost transformata intr-o gradinita foarte atractiva pentru copii.
Biblioteca, ,,botezata” ,,Ion Creanga”, sediu si pentru Biblionet, are o suprafata de aproape 200 m.p. si 9 000 de volume. Jucariile, scenele din povestile lui Creanga pictate pe pereti, zeci de portrete ale scriitorilor, calculatoarele, internetul, jaluzelele moderne, atmosfera elevata de lectura impun respect si apelul la soapta.
Elena Munteanu, bibliotecar, este asediata de entuziasm:,,Lucram de trei luni de zile pentru a ne muta aici. Am ajuns in centrul localitatii, in … calea cititorului. Unii vin si imprumuta carti cu… traista. Altii vor noutati.
Copiii iau cu asalt si internetul. Vom accesa proiecte, vom sensibiliza sponsori. Vom depasi in curând 10 000 de volume. Deja, Mircea Cartarescu ne-a trimis niste carti. Este posibil sa primim si vizita sa. Liceenii buhuseni ne-au donat carti si reviste.
Când vad câta viata frumoasa a invadat acest spatiu minunat, bucuria este fara margini!” Vor prinde viata cercurile de lucru manual, unde confectionarea papusilor, arta origami, alte indeletniciri practice vor fi vedete. Intâlnirile cu scriitorii, concursurile pe teme de creatie literara si artistica, proiectiile video si recitalurile de poezie sunt alte tinte generoase.
Primarul Laurentiu Munteanu, mândru de acest modern sediu al bibliotecii, zice: ,,Am realizat totul cu investitii minime. Vom imbogati fondul de carte, vom asigura un regim termic optim, vom reda bibliotecii statutul de vedeta a sufletului”. Va urma si o inaugurare a noului sediu.
Ion Fercu
sursa: desteptarea.ro