Buhusi a aderat la Asociatia Zona Metropolitana Bacau

Postat de Buhusi la Dum, 09/02/2014 - 20:29
Buhusi a aderat la Asociatia Zona Metropolitana Bacau

Alesii buhuseni au aprobat aderarea orasului lor la Asociatia Zona Metropolitana Bacau, in calitate de membru cu drepturi depline. Primarul Ionel Turcea a fost imputernicit sa semneze toate documentele necesare aderarii si desfasurarii actiunilor care se vor desfasura in cadrul acestei asociatii.

Printre tintele acesteia se afa :constituirea si atragerea de fonduri; elaborarea de planuri si strategii de dezvoltare; diminuarea dezechilibrelor create intre centru si zona limitrofa, provocate de dispersarea in planul structurii demografice, sociale si economice; diminiarea dezechilibrelor legate de transportul in comun; finantarea infrastructurii; cresterea competitivitatii economice a localitatilor din zona metropolitana cu regiunile invecinate; dezvoltarea durabila; ameliorarea conditiilor de mediu; satisfacerea cererii de terenuri pentru investitori; satisfacerea cererii de locuinte a populatiei; fonduri bugetare mai mari pentru localitati cu venituri mici; cresterea atractivitatii zonei pentru investitori; imbunatatirea infrastructurii tehnico-edilitare si de transport; crearea de locuri de munca prin atragerea investitorilor; acesarea fondurilor UE, post-aderare; dezvoltarea unitatilor administrativ teritoriale asociate.

Primarul Ionel Turcea ne-a spus:„Am aderat la aceasta forma asociativa, pentru ca, astfel, vom avea un aces mai facil la fondurile europene pentru diferite proiecte. Altfel, pentru comunitatile mici este mai dificil acest acces. incercam prin orice modalitati posibile sa atragem resurse pentru oras.”