Buhusi: Lumânarea si ciutura, asta ne este salvarea!

Postat de Buhusi la Lun, 06/10/2014 - 09:45

Buhuseanul, sarmanul de el, s-a invatat precum fierarul cu scânteia cu „penele” de curent electric si apa potabila. Evenimentele acestea fac parte din fiinta sa agresata. Când insa este privat de apa potabila o dupa-amiaza, o seara si o noapte, lipite ticalos una de alta, cum s-a intâmplat recent, sarmanul buhusean nu mai poate rosti, printre injuraturi, decât vorbele din titlu…Pe care chiar le-am auzit…

Multi au crezut ca santierul din Cartierul de Vest, care nu prea are statut de inger pazitor, ar fi provocat acest deranj nenorocit. Primarul Ionel Turcea sustine ca vina nu apartine santierului. Ing. Alexandru Maxim, care coordoneaza activitatea CRAB, spune: „Nu santierul este de vina. Cablul electric prin care se alimenteaza statia noastra din Poiana Morii a fost «impuscat», in jurul prânzului, in zona Podu de Piatra, lânga han.

A pocnit in pamânt. Defectiunea fost depistata. Cei de la Electrica au finalizat, in jurul orei 22.00, lucrarile de remediere. Apoi, noua ne-au trebuit trei ore ca sa reumplem bazinele cu apa. Din motive tehnice intemeiate, am preferat ca sa livram apa abia spre dimineata, nu in toiul noptii.” Asadar, vinovatul n-ar fi nici CRAB, ci instalatiile firmei Electrica. Instalatii despre care toti stim ca sunt vechi, jalnice.

Ca sa vorbesti insa pe tema asta cu un reprezentat al firmei, iti trebuie mai multe diligente decât cele necesare unei audiente la Dumnezeu…Nimeni nu garanteaza ca un deranj precum cel semnalat nu va mai avea loc, asa ca lumânarea si ciutura trebuie sa fie mari prietene ale buhuseanului. De pilda, dupa marele deranj amintit, a mai venit unul.

„Un cetatean, spune ing. Alexandru Maxim, a coborât intr-un camin de pe strada si a blocat vanele. E ceva nou, o inventie de ultima ora. A trebuit sa oprim, o vreme, apa pentru jumatate din oras, ca sa putem debloca vanele”…

Acelasi interlocutor ne ofera si o veste mai umana: „Apa potabila va fi livrata zilnic, non-stop, 24 de ore, cu exceptia zilelor de luni si joi, când furnizarea va intrerupta intre orele 24.00 si 4.00, pentru incarcarea bazinelor de rezerva de pe strada Al. I. Cuza”. Apa de aici este necesara in caz de incendii si alte situatii speciale.

“Non-stop de Buhusi” este, insa, o sintagma complicata. Ea depinde de cablaraia electrica, de instalatiile la fel de antice ale CRAB, de interventiile aiurea ale unor cetateni etc. La Buhusi, cel putin in zona acestei problematici, totul pare a fi original si spontan.
Ion Fercu
sursa:desteptarea.ro