Buhusiul a petrecut cu muzica buna

Postat de Buhusi la Lun, 14/09/2009 - 20:20

In zilele de 12 si 13 septembrie, orasul Buhusi a fost in sarbatoare. Ca la orice petrecere, nu au lipsit micii si berea, jocurile si comerciantii veniti din toate colturile tarii. Ceea ce a impresionat cu adevarat la aceasta editie a Zilelor Orasului Buhusi a fost muzica. Desperado, Trupa Millenium din Republica Moldova, Clovnii din Chisinau, Akcent, Roxi, Lady, Busuiocul dar si alti artisti au realizat un spectacol de mare clasa. Prezentator dar si interpret a fost Adrian Enache. Scena si sound-ul, care au pus in valoare calitatile artistilor, au fost furnizate de Axial Music a cunoscutului Florin Lupancu.

Cateva mii de spectatori, localnici, dar si din Bacau, Neamt si imprejurimi s-au adunat sambata in fata scenei, amplasata la Casa de Cultura a Buhusiului. Benone Sinulescu si alti interpreti de muzica populara au incalzit inimile celor de varsta a treia. Dupa microrecitalul sustinut de Adrian Enache, pe scena au urcat greii de la Desperado. Au cantat piese aplaudate indelung ca: aBetivan ratat”, aLa tati ni-i greu”, aFata de la tara”, aAm cazanul meu”, aLenea” si multe altele, binecunoscute de public. Clovnii de la Chisinau au intervenit in unele momente pe scena, aducand cate un cazan folosit la arachie”, mimand profunzimea starii de ebrietate. A urmat apoi evolutia remarcabila a tinerilor de la Millenium. Absolventi de conservator, premiati la spectacole internationale, tinerii basarabeni Cornelia, Vitalie, Sergiu, Alex, Gheorghe, Olga si Eugen au cantat piese din repertoriul propriu si international. Solista Olga si-a dovedit inca odata calitatile vocale, alaturi de Alex iar blonda Cornelia a fost apreciata de public pentru un plus de frumusete. Dupa miezul noptii, buhusenii in drum spre casa s-au mai oprit la un pahar de bere, la micii si frigaruile bine mirositoare.

Mai transparent si mai ieftin decat Bacaul

Zilele Buhusiului au costat 17.000 de euro, bani in care sunt incluse onorariile artistilor/impresarilor, deplasarile, cazarea, scena, muzica dar si energia consumata. Spre deosebire de alte localitati, cum ar fi municipiul Bacau, anuntul privind organizarea evenimentului aniversar a fost postat pe site-ul Sistemului Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP). aAm urmarit sa oferim maxima transparenta pentru organizarea acestui eveniment. De organizarea Zilelor Orasului Buhusi se stia, a fost publicat anunt pe SEAP, iar firma lui Florin Lupancu a oferit cel mai bun pret, aproximativ 68 de mii de lei. Pentru cele doua zile de spectacole fiecare buhusean a platit cate 3,5 lei, din banii de la bugetul local”, ne-a precizat primarul Ionel Turcea.
[ad#stire] La aZilele Bacaului”, organizate in fiecare an, se cheltuie sume cuprinse intre 200 de mii si 1 milion de lei. Municipiul Bacau a preferat de fiecare data sa atribuie direct contractele pentru scena si sound, in fiecare din ultimii cinci ani, acelorasi oameni, fara organizarea unor licitatii sau cereri de oferta. Este binecunoscut cuplul de organizatori Ionut Tomescu (Primaria Bacau) si impresarul Dan Leonte, care a aeducat” gustul bacauanilor, in ultimii ani, cu aceiasi artisti, aceleasi piese.

Mircea Merticariu