C.A.R. Pensionari Buhusi are lider feminin

Postat de Buhusi la Lun, 11/05/2015 - 10:28
Tags

C.A.R. Pensionari Buhusi, institutie cu 18 filiale si peste 25 000 de membri, a organizat alegeri pentru functia de presedinte si Comitetul de Directie. Retragerea din cursa a presedintelui Neculai Vaman a declansat pasiuni care s-au revarsat, in culise, de multe ori, peste firescul relatiilor dintre niste pensionari pasnici.
Candidaturile pentru functia de presedinte – Gheorghe Beleuz, profesor; Ion Nistor, jurist; Petruta Radu, referent contabil – limitate ca numar si din cauza unui statut de tip aproape … monarhist al acestei institutii (nu pot candida decât cei cinci din Comitetul de Directie), lasau la inceput sa se inteleaga faptul ca va fi o disputa in doi: Gheorghe Beleuz si Ion Nistor.
Cu trei zile inainte de alegeri, surse din interior destul de informate au râspândit vestea ca Petruta Radu, reprezentanta a filialei Blagesti, va câstiga alegerile. Ceea ce s-a si intâmplat. Votul a fost exercitat de catre 135 de delegati din cele 18 filiale. Numarul delegatilor din Buhusi a fost doar de 35. In aceste conditii, Gheorghe Beleuz a obtinut 40 de voturi, iar Ion Nistor 20 de voturi.
Gestionând fericit mai ales capitalul electoral al filialelor din comune, Petruta Radu a obtinut 67 de voturi, intrerupând, astfel, un sir lung de presedinti de genul masculin… Iuliana Pauceanu, Constantin Pozzi, Gheorghe Beleuz si Neculai Vaman sunt ceilalti membri ai Comitetului de Directie. Cunoscându-i si pe alti candidati, nu putem sa nu remarcam ca votul a fost si unul al surprizelor.
Noul presedinte, Petruta Radu, ne-a spus:,,A fost bine; n-am ce comenta cu privire la desfasurarea alegerilor. Nu era o nenorocire daca nu câstigam. Au fost discutii contradictorii, dar… nu s-au batut, nu s-au certat. Orice inceput este unul al schimbarilor. Intre altele, pentru filialele cu peste o mie de membri vom construi sedii proprii. Avem un proiect generos despre care vom mai discuta”. Sustinatori apropiati ai câstigatoarei ne-au spus, cochetând cu umorul, ca aceasta se simte minunat pentru ca a renuntat la cratita, dar intentia sa n-a fost si nu va fi aceea de a le transfera altora cratita…
Cert este ca aceasta a gestionat o campanie electorala care ar putea oferi lectii multor politicieni.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro