CRAB isi bate joc de buhuseni

Postat de Buhusi la Vin, 14/08/2015 - 09:09
Tags

Sporadic si formal, prin mijloace mass-media la care putini au acces, la Buhusi, CRAB anunta uneori ca nu este livrata apa potabila. De cele mai multe ori, buhusenii afla stirea de la… robinet. Probabil ca mai nimerit ar fi ca buhusenilor sa le fie anuntat un amarât de interval temporar in care le este livrata apa.

Ca pe vremea lui Ceausescu, nu? Ceea ce face CRAB la Buhusi este o bataie de joc. Si in aceasta saptamâna livrarea apei a fost sistata de mai multe ori. Miercuri, de pilda, de la orele 16.00, pâna joi dimineata, când am aflat ca va fi din nou intrerupta livrarea. Si chiar asa a fost. Cauza: in cartierul Cornisa a cedat din nou o conducta. Salariatii CRAB au lucrat si nopatea pentru remedierea situatiei, dar…

Cu tarife foarte mari – abracadabrante pentru apa meteo – harnica la avertizari / penalizari de tot felul atunci când plata haituitului beneficiar intârzie, cu niste contracte aiurea, in care nu-si asuma responsabilitati care vizeaza calitatea serviciilor, CRAB nu investeste dupa necesitati. Se rezuma doar la cârpeli si la haituit populatia. Dar aici este vorba despre securitatea igienica a populatiei, despre posibile epidemii, despre oameni care vor sa traiasca in conditii decente, nu doar despre profitul CRAB. Protectia Cosumatorului, Directia de Sanatate Publica trebuiau sa se sesizeze de zeci de ori din acest punct de vedere.

Mai e timp, nu-i asa? Am discutat la Consiliul Local, la filiala CRAB Buhusi. Am primit explicatii; vesnicile explicatii: instalatiile sunt ,,putrede”, e nevoie de timp, sunt situatii imprevizibile… Buhusenii au nevoie insa de apa, nu de explicatii. Un târg prin care trece generoasa Bistrita nu are apa. E mai mult decât jenant.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro