Doi copii s-au inecat in canalul de fuga al râului Bistrita

Postat de Buhusi la Lun, 19/09/2016 - 16:33
Doi copii s-au inecat in canalul de fuga al râului Bistrita

– victimele sunt o fata si un baiat, colegi de clasa – se jucau pe mal când fata a cazut in apa iar baiatul a sarit sa o salveze – nu au putut sa mai iasa din canal si s-au inecat

O fata de 12 ani si un baiat de 11 ani, ambii din orasul Buhusi, si-au gasit sfârsitul, duminica dupa-amiaza, in canalul de fuga al râlui Bistrita, in zona cartierului Chebac.

Minorii erau in clasa a VI-a si au mers impreuna cu alti trei colegi de clasa pe malul apei sa se joace.

Fata de 12 ani ar fi coborât pe dalele din beton ca sa se apropie de apa, insa a alunecat si a cazut in canal.

Baiatul, desi nu stia sa inoate bine, a sarit imediat dupa ea sa o salveze. A reusit sa o aduca la mal, dar din cauza curentilor puternicii si a peretilor canalului acoperiti de mâzga n-au avut cum sa iasa din apa si s-au inecat sub privirile prietenilor care au alertat autoritatile.

Pompierii de la Detasamentul Bacau au plecat imediat la fata locului si au inceput cautarile si dupa câteva ore au gasit trupul fetei, care a iesit la suprafata.

„Se pare ca fetita a intrat sa vada cum e apa si a alunecat. El s-a dezbracat si s-a bagat dupa ea. Initial a salvat-o, dar apoi au alunecat iar si s-au inecat. Pe fata au gasit-o tot in zona asta, dar pe el inca il cauta”, spunea Catalin Constantin, localnic.

Luni dimineata salvatorii au revenit in zona hidrocentralei de la Racova pentru a cauta si trupul baiatului. Din pacate, din cauza vremii nefavorabile, militarii nu au putut intra cu barca pe apa, asa ca s-au rezumat doar la cautari cu cangea de pe mal, misiune care s-a incheiat in jurul prânzului.

„Din cauza conditiilor meteo nefavorabile echipajul se retrage la baza pentru alte misiuni. Cautarile vor fi reluate când vremea ne va permite”, a declarat plt. maj. Daniel Sabau, comandant de echipaj cautari la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Oamenii care locuiesc in apropiere spun ca acest canal este periculos chiar si pentru cei care stiu sa inoate si multe persoane si-au gasit sfârsitul aici. Este adânc iar curentii sunt puternici. Autoritatile au amplasat pe mal, aproape de hidrocentrala, o pancarta prin care cetatenii sunt avertizati ca exista pericol de inec.

Autor: Geta Panaite

Sursa
desteptarea.ro