Judecatoria si Parchetul Buhusi pot fi optimiste

Postat de Buhusi la Mar, 08/04/2014 - 20:45
judecatoria buhusi

Un mai vechi proiect de lege care viza desfiintarea unor instante judecatoresti si parchete de pe lânga acestea, dupa ce a pus pe jar mai multe comunitati, este pe cale de a-si da obstescul sfârsit mult asteptat.

Recent, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a prezentat Raportul privind prevederile acestui abracadabrant proiect. In urma dezbaterilor, “membrii Comisiei au hotarât, cu unanimitate de voturi, sa propuna plenului Camerei Deputatilor respingerea proiectului de lege privind desfiintarea unor instante judecatoresti si parchete de pe lânga acestea”.

Este de asteptat, data fiind structura Camerei Deputatilor, ca proiectul de lege sa fie respins. Printre institutiile care erau propuse pentru desfiintare se numarau Judecatoria Buhusi si Parchetul de pe lânga Judecatoria Buhusi.

Acum, acestea pot fi optimiste din perspectiva viitoarei lor functionari. In cele din urma, parlamentarii au inteles ca proiectul amintit este unul absurd, care incalca multe drepturi elementare ale cetatenilor.
Autor Ion Fercu