Liceenii buhuseni, lideri nationali de atitudine

Postat de Buhusi la Dum, 23/03/2014 - 19:53

Sub titlul ,,Buhusi – Romania Marches For Lions”, articolul prin care Desteptarea semnala, acum o saptamina, marsul pe care sute de liceeni buhuseni l-au organizat pentru salvarea leilor din Africa de Sud – crescuti pentru a fi vânati -, a fost tradus si publicat pe mai multe site-uri, in presa din strainatate.

Semnalul liceenilor n-a ajuns doar la urechile ONG-urilor lumii interesate de salvarea animalelor, ci la Bruxelles si in Africa de Sud. Din Marea Britanie, prof. Jane Sanderson, care a sprijinit si financiar, in repetate rânduri, efortul de sterilizare a maidanezilor buhuseni, le-a transmis liceenilor buhuseni un mesaj emotionant…

,,Ce tineri fantastici ai orasului Buhusi! E minunat sa-i vezi, alaturi de cetatenii din alte orase ale lumii, protejând lei! Ar trebui ca orasul sa fie mândru de ei, de inspiratul lor profesor coordonator, Mariana Sava. Acesti tineri nu sunt numai cetateni ai României; ei sunt cetateni ai lumii si au aratat ca le pasa de lumea lor si de animalele care traiesc in ea. Aceste animale sunt acolo pentru ca noi toti sa ne bucuram de prezenta lor, dar si pentru a le proteja pentru copiii nostri, pentru copiii lor. Cât de trista ar fi lumea noastra fara aceste creaturi salbatice! Alte orase din România ar trebui sa fie mândre de tinerii din Buhusi, care sunt lideri de atitudine, un exemplu pentru toti.”
– Jane Sanderson, profesor, Marea Britanie

Coordonatorul activitatii, prof. Mariana Sava, a primit felicitari si de la Bev Chris Mercer si Bev Pervan (Compaign Against Canned Hunting, Sec 21 NGO). Intre altele, in emotionanta lor epistola, acestia scriu: ,,Suntem atât de mândri de voi si atât de fericiti ca ati venit impreuna cu noi sa luptati pentru lei nostri! Va multumim tuturor, liceenilor in mod deosebit! Ceea ce ati realizat a fost absolut fantastic! Cu totii, sunteti minunati!”

Cei care doresc sa vada sinteza emotionantului protest international al celor 70 de orase sunt invitati sa acceseze http://www.cannedlion.org/organisers-and-marches.html.