Liceenii buhuseni, oaspetii Istanbulului

Postat de Buhusi la Dum, 30/03/2014 - 21:00
Liceenii buhuseni, oaspetii Istanbulului

In perioada 30 martie-6 aprilie 2014, un grup de 12 elevi de la Colegiul ,,Ion Borcea” Buhusi, insotiti de profesorii Oana Maria Andrei (coordonator), Mihaela Rugina, Adina Calugaru si Andreia Paduraru, vor participa la un atelier de lucru in Turcia, la Luleburgaz, organizat de Ataturk Anadolu Lisesi, in cadrul proiectului multilateral Comenius, ,,criticART – Young Artists in Emergency”.

Pe durata mobilitatii, elevii români, turci si austrieci vor participa la diferite ateliere practice, la seminarii despre criza economica din Turcia si Europa, isi vor largi orizonturile culturale cu ocazia unor vizite de studiu tematice in orasele Edrine si Istanbul.

La realizarea acest proiect, care va fi finalizat in 2015, pe lânga buhuseni, participa elevi si profesori de la Sonderpaedagogisches Zentrum (Austria), Instituto de Educación Secundaria Luis Vives (Spania), Amplonius-Gymnasium (Germania), I.I.S. Liceo Artistico ,,F. Arcangeli” Instituto D’ Arte, (Italia), Ataturk Anadolu Lisesi (Turcia), 1st Vocational School of Aghioi Anargiroi (Grecia).