Maidanezii, ocrotiti de lege

Postat de Buhusi la Mie, 02/07/2014 - 21:51

Edilii buhuseni pregatesc scoaterea la licitatie a proiectului care vizeaza gestionarea profesionista a problematicii maidanezilor.
Firma care va câstiga licitatia va amenaja un adapost, ii va adaposti aici pe maidanezi, le va asigura hrana si asistenta medicala, va derula procedurile specifice pentru adoptia acestora. In situatia in care in termenul prevazut de lege vor ramâne in adapost maidanezi neadoptati, acestia vor fi eutanasiati.
Deocamdata, conform procedurilor, proiectul a fost postat pe buhusi.ro si, timp de vreo luna si jumatate, asteapta propuneri de imbunatatire. Este de asteptat ca abia prin toamna licitatia sa aiba sorti de izbanda, desi prin ianuarie primisem asigurari ca aceasta va avea loc in primavara.
Daca tinem seama si de faptul ca Tribunalul Municipal Bucuresti a interzis, la solicitarea unor ONG-uri, eutanasierea maidanezilor, cu toate consecintele care ar putea urma din aceasta perspectiva si la nivel national, nici maidanezii buhuseni, destul de multi, agresivi uneori, nu se pot plânge ca n-ar fi ocrotiti de lege.

Ion Fercu
sursa: desteptarea.ro