Medici englezi si germani, in vizita la spitalul buhusean

Postat de Buhusi la Mar, 29/09/2015 - 08:51

Spitalul buhusean a primit vizita unor medici din Marea Britanie si Germania. Pentru multi dintre buhuseni, unul dintre numele oaspetilor este cunoscut: dr. Edgar Gelber, fiu al renumitului medic chirurg buhusean Gelber Hers. Medic consultant general si colorectal in Bangor General Hospital, Gelber Hers a venit insotit de alti doi colegi: dr. Gabriel Statescu, chirurg, doctor in medicina, care practica medicina in Germania, la Helios, Josef Kliniken Bochum Linden, si dr. Carmen Munteanu, medic de familie in Caemarfon, Gwynedd, North Wales.

Au fost schimbate impresii, depanate amintiri si vizitate câteva dintre sectiile si departamentele spitalului ( Pediatrie, Medicina interna, Internari de zi, Chirurgie, ATI, Radiologie ). Oaspetii s-au intâlnit si cu medicii buhuseni dr. Colbeanu Mihaela, dr. Rezmires Anca, dr. Mihaila Carmen. In cartea de impresii, dr. Edgar Gelber a notat: „Este de admirat faptul ca dumneavoastra reusiti, prin forte proprii, sa ridicati nivelul serviciilor medicale spre nivelul actual (care ar trebui sa fie in orice spital), prin enorm de multa munca si pasiune, pentru ca altfel nu ati fi reusit”. Apoi, acesta a revenit cu un mesaj: „Multe multumiri pentru timpul pe care l-am petrecut la spital. Faceti toti o treaba buna pentru oras” .

Dr. Toron Mouhannad, chirurg, managerul spitalului buhusean a fost placut impresionat de vizita echipei de medici chirurgi. Au fost abordate ultimele noutati medicale in domeniu, problematica dotarii spitalelor din România si din tarile occidentale. Oaspetii si-au exprimat dorinta de a opera impreuna diversi pacienti, cazuri complicate din zona Buhusi. Medicii oaspeti – spune Constantin Poiana, inspector de calitate – au intrebat cum pot sa ajute, din punctul de vedere al dotarii, spitalul buhusean, dar dr. Toron Mouhannad a fost dezarmant de sincer: „Cu nimic, este de ajuns ca sunteti aici si ca am reusit sa discutam ca intre specialisti”.

Dr. Toron Mouhannad a adaugat: „A fost o vizita care a pus baza unor viitoare relatii. Am fost invitati sa vizitam spitalele unde acestia lucreaza, sa luam contact cu ultimele noutati in domeniu. Oaspetii au spus ca vor incerca sa ajute spitalul din Buhusi, pentru ca si pe ei ii leaga multe amintiri frumoase de aceste locuri. Vizita a fost un lucru bun pentru medicii de la noi. A fost confirmat si faptul ca pot fi facute lucruri bune si cu bani putini si, sincer sa fiu, am primit multe incurajari din partea acestora pentru a merge pe acest drum, deoarece buhusenii au nevoie de un spital in care serviciile medicale sa fie de buna calitate”.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro