Mihail Lupu, fost candidat PDL la Primăria Buhuşi şi consilier local PNL, dispărut fără urmă

Postat de Buhusi la Mar, 26/05/2015 - 19:39
Mihail Lupu
Tags

Un mister de nepătruns planează asupra lui Mihail Lupu, de 40 de ani, fost candidat la Primăria Buhuşi în 2012 din partea PDL, în prezent consilier local PNL, care de peste zece zile nu a mai dat niciun semn de viaţă. Asta, după ce pe 15 mai a avut o întâlnire de afaceri cu încă un acţionar şi cu un investitor, Mirel Aconstantinesei, căruia i-a întocmit un act de mână că este dispus să cedeze cele 60 la sută din acţiunile pe care le deţine la firma Viva Feed din localitate.

Familia spune că după această întâlnire, Mihail Lupu a dispărut pur şi simplu, iar de lunea trecută noul patron şi-a început activitatea la firmă, fără să aibă nicio împuternicire oficială.

Firma Viva Feed a fost înfiinţată de Lupu în anul 2000, are ca obiect de activitate fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, iar în anul 2012 figura cu 40 de angajaţi, o cifră de afaceri de 79.135.963 lei, şi un profit de 1.708.461 lei. Între timp, Lupu ar fi cedat 30 la sută unui cetăţean ungar, Mihali Nagy, şi zece la sută lui Ioan Gâlcă, un alt partener de afaceri. La discuţiile de pe 15 mai, Lupu şi Mihali s-ar fi înţeles să-i vândă lui Aconstantinesei părţile lor, adică 90 la sută din firmă, suma vehiculată fiind de trei milioane de euro.

De la această dată, Mihail Lupu a dispărut fără urmă, are telefonul închis şi este căutat de poliţişti. Lupu nu era doar un membru marcant al PDL, ulterior PNL Buhuşi, dar şi absolvent al Universităţii de ştiinţe agricole şi medicină veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, domeniul Ştiinţe agricole şi silvice-zootehnice şi doctor în zootehnie. El este căsătorit şi are doi copii minori.

Sursa
zdbc.ro