Nemultumit de politisti: „Mi-au zis sa-mi retrag plângerea”

Postat de Buhusi la Mar, 22/09/2015 - 17:19
politist

Adrian Virlan, din Buhusi, este nemultumit de modul in care politistii din oras instrumenteaza un dosar in care el este parte vatamata.

Fapta s-a petrecut in primavara acestui an, inainte de Paste, in cartierul Orbic, când mai multe persoane de etnie roma au venit pe terasa barului la care era si l-ar fi pus sa-l sune pe patron ca sa deschida cârciuma si sa le dea de baut.

La un moment dat acestia i-ar fi smuls telefonul de la ureche si au fugit.

Pagubitul a anuntat politia. „Mi-au zis sa astept in fata barului ca se duc in cautare. Dupa 10 minute s-au intors cu traditionalul «ne pare rau, dar nu i-am gasit» si mi-au zis sa ma duc a doua zi sa fac plângere. Au trecut sase luni si nu s-a facut nimic in afara de faptul ca m-au purtat pe drumuri”, reclama Adrian.

El spune ca zilele trecute a fost chemat la politie unde i s-ar fi sugerat sa-si retraga plângerea.

„Unul din politistii la care mi-a fost mutat dosarul m-a chemat si mi-a zis «mai bine retrageti plângerea ca o sa te prinda si o sa te bata». Am zis ca nu renunt la plângere decât dupa ce imi recuperez prejudiciul de 100 de euro. Dupa ce am stat patru ore in sectie un alt politist m-a luat in birou si mi-a zis daca nu vreau sa se duca sa vorbeasca cu suspectii ca sa-mi dea telefonul sau contravaloarea lui.

Pentru ce iau salariu, si ala din banii contribuabililor, daca nu fac absolut nimic”, se intreaba buhuseanul.

El nu are de gând sa cedeze, pentru ca se teme ca ar putea avea din nou probleme cu acei indivizi, care ar prinde si mai mult curaj daca ar scapa basma curata.

In replica la acuzatiile sale, oficialii Inspectoratului de Politie Judetean Bacau spun ca nici vorba sa i se fi cerut sa-si retraga plângerea pentru ca se fac cercetari in dosarul deschis pentru infractiunea de abuz de incredere.

Sursa
desteptarea.ro