O femeie s-a aruncat de la etaj din apartamentul cuprins de flacari

Postat de Buhusi la Lun, 31/10/2016 - 09:45

O femeie a murit, azi-noapte, dupa ce s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc din Buhusi, situat pe strada Tineretului, langa spital.

Luni, 31 octombrie a.c., la ora 01:48, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a fost anunţat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre producerea unui incendiu la un apartament, situat la etajul IV al unui bloc de locuinţe de tip P+4, din oraşul Buhuşi, strada Tineretului. De asemenea, a fost sesizat faptul că, o persoană de sex feminin s-a aruncat în gol de la etajul IV.

Imediat după primirea apelului, a fost anunţat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Buhuşi, care s-a deplasat la faţa locului cu o autospecială de intervenţie încadrată cu trei voluntari. De asemenea, a fost anunţat dispeceratul furnizorului de energie electrică și gaze, în vederea întreruperii alimentării imobilului cu acestea.

Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, la faţa locului s-a deplasat o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu nouă subofiţeri.

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, formată din doi ofiţeri, un maistru militar şi doi subofiţeri cu un autoturism pentru muncă operativă.

La sosirea la locul intervenţiei, s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul unei garsoniere, situată la etajul IV al unui bloc de locuinţe. Persoana care s-a aruncat de la etajul IV, era proprietara garsonierei afectate de incendiu, o femei, în vârstă de 49 ani. Acesteia i s-au efectuat manevre de resuscitare de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bacău, la care însă nu a răspuns, fiind declarat decesul. Persoana nu prezenta urme de arsuri.

Aproximativ 10 persoane de pe scara blocului unde s-a manifestat incendiul s-au autoevacuat.

La ora 02:40, incendiul a fost lichidat. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars bunuri de mobilier, textile şi electrocasnice dintr-o cameră şi din bucătărie, şi s-au degradat pereţii şi elemente de tâmplărie.

Sursa
desteptarea.ro