O revedere de nota 10!

Postat de Buhusi la Vin, 04/07/2014 - 17:21

Dupa ani si ani… Absolventii liceului buhusean, promotia anului 1972, s-au revazut. A fost o revedere de poveste, de nota 10! Trei colegi – Traian Colbeanu, Maria Natasa Nemes si Emil Vremera – au gestionat o intâlnire care va face parte dintre reperele emotionante ale vietii acestor absolventi.
Au realizat, mai intâi, in conditii grafice de exceptie, o mapa a revederii, un veritabil remember care a avut ca vedete: orasul copilariei/adolescentei (cu fotografii si date inedite), viata de licean, profilurile fostilor profesori, gânduri ale revederii, dar si un numar special al revistei liceului, Floare albastra, dedicat acestui eveniment. Covor rosu, pâine si sare, flori, lacrimi, imbratisari, cuvinte de buna regasire din partea liceenilor si profesorilor de astazi. Dirigintele Ilie Negura citeste catalogul.
Avem prezente si din Germania: Carmen Engler, fiica fostului profesor de franceza. Madalina Popa raspunde prezent pe skype, tocmai din Canada. E tulburator si acest moment. Nu lipseste sefa de promotie: Maria Aciobanitei. Este prezenta si o alta diriginta, prof. Mariana Cretu, alaturi de fostii profesori Stela Dumitroaia, Teodor Rosca, Constantin Nedita. Se povesteste, se povesteste, se povesteste… Se plonjeaza minunat in adolescenta. ,,Privindu-ne in ochi, regasim ceva pierdut pentru totdeauna”, zice poematic Luminita Buculei Popa. ,,Sa ne bucuram de aceasta revedere, ca de o gura de aer proaspat”, adauga Constantin Ivan. ,,In 1972 aveam in fata un viitor, astazi avem un trecut”, spune Mariana Simionescu. Vorbe, vorbe, vorbe… Toate ale inimii.
Remember cu proiectii video. Cinci profesori si un coleg au plecat Dincolo… Preotul Stefan Moldovan oficiaza o emotionanta slujba de pomenire, cânta Ave Maria, Sa nu uiti ca esti roman. Cânta zeci de inimi… Se viziteaza reperele eternitatii: cimitirul ortodox, cimitirul evreiesc. Apoi, traditionala agapa. La Runc. Unde se vorbeste, se vorbeste, se vorbeste… Rezumatul adolescentei, rezumatul tulburator al fintarii de pâna acum… Declaratii de dragoste care au un reper de neegalat: Adolescenta. Promisiuni de revedere si aplauze pentru organizatori. Totul e minunat. Ca o poveste de dragoste fara sfârsit…
Ion Fercu

sursa:desteptarea.ro