O suta de hectare de miriste au ars ca un… chibrit

Postat de Buhusi la Lun, 25/07/2016 - 08:47
O suta de hectare de miriste au ars ca un… chibrit
Tags

Se pare ca exista un apetit special pentru Buhusi al evenimentelor care atenteaza la calitatea mediului inconjurator. Fie ca-si fac treaba incendiile de proportii (vezi cazul DEMECO), fie ca unele ferme agricole nenorocesc aerul cu ingrasamintele aruncate aiurea pe sol, fie ca vreo firma cu profil chimic tine neaparat sa ne aminteasca de faptul ca functioneaza.

Ultima isprava de sfidare ecologica a fost consemnata in noaptea de 24 spre 25 iulie. A ars o miriste, pe o suprafata de 100 de hectare. O parte a orasului a fost afectata serios, din cauza fumului, dat fiind faptul ca focul, care a izbucnit in jurul orei 19,30, a fost stins in jurul orei 2,30.

Serviciul Voluntar de Pompieri Buhusi a actionat neintrerupt pentru stingerea incendiului, cu doua autospeciale si zece salariati. „O suta de hectare de miriste au ars ca un chibrit”, ne-a spus un buhusean care are locuinta in apropiere de zona afectata.”

Exista tot felul de suspiciuni privind cauza incendiului. Terenul pe care este miristea este administrat de firma AICBAC.

Pompierii buhuseni ne-au spus ca au fost sesizate Politia si Protectia Mediului, care vor stabili cauzele incendiului. Primarul Vasile Zaharia ne-a precizat ca nu sunt excluse sanctiunile in acest caz.