OK cu taxele si impozite, jale cu miliardele amenzilor

Postat de Buhusi la Lun, 16/02/2015 - 10:27

La Blagesti, in 2014 a fost colectata 92% din valoarea impozitului pentru cladiri, la persoanele fizice, si doar 75 % la persoanele juridice. Impozitul pe teren a fost colectat 100% de la persoanele juridice si 93% la persoanele fizice.
Pentru terenurile intravilane, gradul de colectare a impozitului este de 94%. Procentele sunt bune, ,,dar, spune primarul Laurentiu Munteanu, vor fi luate masurile necesare pentru colectarea restantelor”.
Zece cersetori de pomina ai comunei, care locuiesc in Poiana Negustorului, dar isi desfasoara,,activitatea” prin diferite orase, au primit amenzi de câteva miliarde de lei vechi, ,,dar, chiar si daca-i intorci cu josul in sus, nu gasesti la ei niciun leu pe care l-ai putea incasa la bugetul local, pentru a micsora valoarea debitelor”, adauga primarul.
De pomina este si faptul ca o persoana de genul feminin, din Sipote, ar trebui sa achite vreo cinci miliarde de lei vechi la bugetul local. Suma reprezinta contravaloarea amenzilor primite din cauza practicarii cu nesat a celei mai vechi meserii din lume.
E drept ca de vreo doi ani aceasta este de negasit prin tara si nu mai sunt primite asemenea amenzi, dar debitul ramâne si creste mereu din cauza penalitatilor. Se crede ca respectiva persoana lucreaza, in aceeasi bransa, in Occident.
Ion Fercu
sursa: desteptarea.ro