Orasul-santier, sub tirul sesizarilor si replicilor

Postat de Buhusi la Lun, 12/01/2015 - 09:17

De anul trecut, orasul Buhusi este un adevarat santier. Pe strada Tudor Vladimirescu sunt efectuate lucrari la retelele de canalizare, pluviale, apa potabila. Va fi schimbata si reteaua de gaz metan. Bâlbe ale proiectarii au generat nevoia unei reveniri asupra obiectivelor proiectului. Deranjul in zona este mare.

Pe acest santier a murit, accidentat, si un salariat. Pe strada Al. I. Cuza, un alt proiect vizeaza inlocuirea retelelor de apa si gaz metan, racordarea tuturor locuintelor la reteaua de apa, reasfaltarea. Pe strada Orbic se lucreaza la retelele de apa si canalizare, pe strada Libertatii, la retelele de canalizare.

Unii cetateni au reclamat faptul ca unele lucrari efectuate in diferite zone nu sunt de calitate, au pus sub semnul intrebarii cheltuirea banilor, au semnalat deranjul nefiresc de pe unele strazi, nerespectarea unor norme elementare de santier. Primarul Ionel Turcea spune: ,,Suntem in grafic cu toate lucrarile.

Termenul de executie pentru lucrarile de pe str. Tudor Vladimirescu este 21 decembrie 2015. In octombrie 2015 vor fi terminate si lucrarile de pe strada A. I. Cuza. Si in celelalte zone lucrarile vor fi tot in acest an finalizate. Banii sunt cheltuiti legal. Este drept ca, vreme de trei luni, platile pentru un proiect au fost blocate, din cauza unor reclamatii nefondate, dar acest fapt nu a cauzat intârzieri in efectuarea lucrarilor. Au fost verificate sesizarile si s-a constatat ca totul este gestionat legal. A devenit aproape o epidemie, nu o moda: cum vrei sa faci ceva bun pentru oras, cum apar contestatarii”.

Cert este ca imaginea de ansamblu este cea din titlu: orasul-santier se afla sub tirul sesizarilor unor cetateni si al replicilor administratiei locale. Ambele reactii sunt democratice. Avem stiinta despre faptul ca sesizarile vor continua. Administratia locala, sugerând faptul ca unele sesizari s-ar incadra in aria calomniei, nu exclude varianta clarificarii acestora in instanta. Cei care sesizeaza spun ca n-au teama de aceasta perspectiva. Acum, pe santierele de pe strazi iarna a adus linistea. Pe santierele disputei nu-i pace.
Ion Fercu

sursa: desteptarea.ro