Parada absolventilor i-a ravasit frumos pe buhuseni

Postat de Buhusi la Mar, 02/06/2015 - 10:35
Cosmina-Ioana Teslaru
Georgiana Ionascu
Tags

Peste 170 de absolventi de liceu au organizat, la Buhusi, o emotionanta parada prin care si-au luat ramas bun de la viata de elev. Admirabil costumati, cu bannere, fluiere si tignale, cântând, au marsaluit, insotiti de profesori, politisti si jandarmi, pe strazile principale ale orasului, primind aplauzele comunitatii.

Fotografii, camere de filmat ale ziaristilor, flori, lacrimi, imbratisari…

A urmat ultima festivitate de premiere. Sefii de promotie au rostit discursuri admirabile.Cosmina-Ioana Teslaru: ,,Familia noastra, Clasa, închegata in urma cu patru ani, e pe cale sa se destrame… Fizic doar, pentru ca, spiritual, probabil niciodata.

Am bătatorit acest drum alaturi de profesori minunati care mi-au aratat, de multe ori, ca a fi cel mai bun inseamna seriozitate, munca si perseverenta. Dar cei care au fost tot timpul in umbra mea, indiferent de ce culoare a avut viata la un moment dat, sunt parintii mei, fara de care nu as fi fost adolescentul curajos de astazi si omul puternic de mâine”.

Georgiana Ionascu: ,,Liceul, locul unde am invatat să gândim, unde nu am primit doar informatii, ci am fost formati ca oameni în spiritul devizei lui Einstein: «Incearca sa fii un om de valoare si nu neaparat de succes»…

Doresc sa abordam viata cu seriozitate si incredere în fortele proprii, asa cum am fost obisnuiti in anii de liceu. Sa ne revedem peste 10 ani si timpul sa nu ne ajunga sa ne povestim realizarile, iar profesorii sa ne primeasca tot cu entuziasmul si mândria cu care parasim noi astazi liceul”. Seara, absolventii au participat la o petrecere de pomina.
Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro