Pericolul din carnea de porc

Postat de Buhusi la Mie, 16/12/2015 - 13:09
Pericolul din carnea de porc

Băcăuanii, şi nu numai, sunt avertizaţi de către inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău cu privire la pericolul la care se expun dacă nu sunt foarte atenţi când şi de unde cumpără carne de porc.

Trichineloza constituie principalul pericol la care se expun băcăuanii care consumă carne de porc vândută clandestin, netestată trichineloscopic. Dacă mulţi dintre ţărani îşi iau măsuri de precauţie şi duc mostre pentru testare şi pentru porcul crescut şi consumat în gospodărie, unii nu fac aceste teste nici pentru porcii crescuţi pentru comercializare.

Astfel, inspectorii DSVSA Bacău atrag atenţia consumatorilor de carne de porc că în perioada imediat următoare, medicii veterinari vor efectua examenul trichineloscopic. Astfel, consumatorii, vânzătorii sau cumpărătorii de carne de porc se vor putea prezenta cu mostre de carne pentru testul trichineloscopic de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00, sâmbata si duminica, în intervalul orar 8.00 şi 14.00, la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare (DSVSA) Bacău- Laboratorul sanitar veterinar, str. Bucovinei, nr 21, telefon 0234/586233, Circumscripţia Bacău 1 din Piaţa Centrală, Circumscripţia Bacău 3 – Piaţa Sud, Circumscripţia din Piaţa Buhuşi, Punctul din Piaţa Oneşti, Punctul din Piaţa Moineşti. La fiecare sediu de circumscripţie va fi afişat numărul de telefon al medicului responsabil pentru situaţii de urgenţă.

Important: probele prezentate pentru examen trichineloscopic trebuie să fie de minimum 50 grame din fiecare pilier diafragmatic, o probă de minimum 100 grame din partea costală sau sternală a diafragmei ori din maseteri, limba sau muşchii abdominali.

Sursa
ziarulevenimentul.ro