Scrisoare deschisa catre domnul Viceprimar al Orasului Buhusi

Postat de Buhusi la Sâm, 28/02/2015 - 21:13

Scrisoare deschisa catre domnul Viceprimar al Orasului Buhusi, domnul Vasile Cretulescu dupa publicarea articolului privind toaletarea copacilor din Buhusi, 25.02.2015 pe un site local. atasez sursa buhusi.net/ continua-campania-de-toaletare-a-copacilor-inceputa-in-toamna/

Domnule Viceprimar,

Campania continua, nu ne indoim! Campania este intr-o continua desfasurare si sintem convinsi de acest lucru! Aproape ca as putea spune ca soarele rasare din nou pe strada Primariei, pe Radulita noastra, pe str. Republicii. Dar nu e soarele nostru, al cetatenilor astora folositi pina la uzura casarii in campanii de vot, al cetatenilor care seamana din ce in ce mai mult cu supusii de pe vremurile medievale, al cetatenilor care stau la rind sa va plateasca taxele cu un simt al datoriei iesit din comun. Nu, e doar un simulacru, o facatura, o incercare de a drege busuiocul pe ultima suta de metri a actualei administratii locale. E ca si cum ai farda si coafa o baba de 90 de ani inainte de ultima spovedanie! Dar, e adevarat, incercarea moarte n-are! Numai ca sinteti exponentul unei incercari prea folosite, prea terferlite, prea compromise. Asta-i semn ca acolo e limita, mai mult nu se poate! Asta ar trebui sa va dea cu virgula, cu semne de intrebare.

Daca in 15 ani nu s-a plantat un copac in orasul Buhusi, cu exceptia celor de vremea cind doamna Mitrea era senatoare si s-a facut o campanie de semanat voturi pe dealurile Runcului, credeti domnia voastra, ca specialist, ca toaletarea va aduce destula vigoare orasului? Sau poate ati dat curs solicitarilor venite din partea cetatenilor, taman in anul de dinainte de alegeri? Scuzati-mi graba, am vrut sa spun ca ati dat curs solicitarilor venite de la supusi cu promptitudine si maxima celeritate!

Domnle viceprimar, am crezut ca mai puteti salva ceva din tot dezastrul asta in care traim, dar cred ca ar trebui sa va salvati pe dumneavoastra, acum cit mai aveti vreme si oamenii mai au rabdare!

Sint convins , domnule viceprimar, va cred pe cuvint, copacii din Buhusi vor avea ramuri noi, mai tinere si mai viguroase, mai umbroase si mai verzi si vor creste si pe alte strazi din oras, nu numai pe strazi norocoase in ceea ce priveste amplasamentul, cum e cea unde se afla Primaria sau pe strazi anume alese. Vor aduce mai mult oxigen pentru cei care am luat deja prea mult praf in ochi! Asa-i natura , se regenereza, creste mai puternica, daca o tai! Cred ca e o regula general valabila in lumea asta. Dar campania inceputa ar trebui sa continue mult mai adinc pe aceeasi strada unde se desfasoara acum! Oare ati face fata unei asemenea campanii?

Am citit cu interes declaratia data celor de la buhusi.net si am constatat ca nu ati invatat nimic pina acum de la actualul edil. Nu ati citit nici o declaratie facuta de actualul sef pina la analiza? Declaratia dumneavoastra trebuia sa se termine cu urmatoarea fraza:” sint unii care ne contesta si care fac sesizari, dar nu-i numic, noi ne facem treaba si pina la urma vom relzolva problemele cu care se confrunta cetatenii”. Am citat din memorie, dar sensul este cel pe care l-am prezentat. Asa ar fi trebuit sa se fi terminat interviul, sa dati consistenta spuselor, sa punctati ca sinteti un vitregit, o victima a unei opozitii care nu exista, o tinta a unor atacuri extreme , dar inexistente, in fond, ca numai dumneavostra stiti prin ce treceti ca sa rezolvati chestiunea in discutie. Nu va face sedinte de lucru, domnule viveprimar, nu vi se spune ce si cum? Sau va trimite carne de tun, ca apoi, din spate si la urma, sa vina trimfator strategul si sa-si insuseasca trofeul, iar dvs sa fiti victima din ochii lumii?

Nu v-as fi scris la modul personal niciodata. Dar ati facut inca o greseala si nu ati invatat pina acum stilul consacrat: fara vorbe, pe tacute si facute! Cind aveti timp, va pot da niste sugestii, daca imi este permis. Nu se stie niciodata ce puteti invata! Diogene a invatat sa bea apa din pumn de la un copil, asa ca, zic eu, nu ati avea nimic de pierdut!

Stiti ce mai cred eu , domnule viceprimar? Cred ca sinteti omul de sacrificiu al actualei conjucturi, iar castanele fierbinti va sint prezentate drept „ 40 de mucenici” de catre cei care au dus orasul in dezastrul in care se afla. Sintem in apropierea acestei sarbatori si de aceasta m-a dus gindul la Licinius. Istoria are prostul obicei de a se repeta. Aveti mare grija, domnule viceprimar cu ea, mai ales ca sinteti parte din cei care o scriu pentru orasul asta dintre Bistrita si padurea Runc in AD 2015!

Taiati, toaletati, va felicit, dar ati putea taia si raul din radacina? Va dam si noi o mina de ajutor, pe bune! Oricind!
E foarte important!

Cu stima,
Romeo Andries