Spitalul Orășenesc Buhuși poate fi conisderat un exemplu din perspectiva asigurării securității pacienților, salariaților și vizitatorilor, grație modului în care inspectorul S.U., ing. Constantin Poiană, gestionează această problematică. Numai în acest an au avut loc trei exerciții de alarmare. Ultimul dintre ele a fost organizat la Secția Psihiatrie, având tema “Izbucnirea unui incendiu provocat de un cutremur”. Exercițiul a avut mai multe etape: alarmarea; acordarea de prim-ajutor; evacuarea de bunuri și aparatură; evacuarea pacienților răniți; acordarea unor alte îngrijiri.
Exercițiul demonstrativ propriu-zis a fost precedat de o instruire responsabilă a tuturor salariaților secției. Aceștia știau că trebuie să apeleze la 112, să oprească furnizarea gazului metan și a curentului electric, să identifice pacienții/salariații/vizitatorii care au nevoie de ajutor, să utilizeze corect stingătoarele etc. Au fost efectuate și unele exerciții concrete în acest sens.
În timpul exercițiului demonstrativ de alarmare, ambulanța spitalului și pompierii Serviciul Voluntar de Pompieri Buhuși au asigurat, operativ, serviciile specifice.
La finalul activității, ing. Constantin Poiană a formulat concluzii care au vizat nu doar aplauzele, ci și unele mici/inerente disfuncționalități. “Am organizat acest exercițiu la o secție mai problematică. Vom reveni. Nu trebuie ocolite asemenea realități. Salariații au acționat exemplar, ca și Serviciul Voluntar de Pompieri și cei de pe ambulanța proprie; pacienții au colaborat foarte bine. Asta înseamnă că salariații, cu tact, au discutat cu ei, prevenindu-i despre posibilitatea nefericită a ivirii unor asemenea evenimente. Pacienții și salariații ar trebui să primească aplauze pentru modul în care au acționat în cadrul acestui exercițiu de alarmare”, a spus ing. Constantin Poiană, responsabil S.U.