Sperante pentru o dubla reabilitare

Postat de Buhusi la Mar, 14/10/2014 - 08:31

Finantate de Consiliul National de Investitii, lucrarile de reabilitare a Casei de Cultura Buhusi au debutat. Termenul de finalalizare a lucrarilor: toamna viitoare. Firma din Satu Mare care a câstigat licitatia promite insa ca in primavara va finaliza totul.

Administratia locala a solicitat 3 milioane de euro pentru proiect, dar a fost aprobata o suma mai mica: 1,6 milioane de euro. Chiar si asa, daca va fi prieten cu standardele de calitate, constructorul ar trebui sa realizeze o lucrare de referinta.

Vor fi inlocuite instalatiile electrice, sanitare, termice, de sonorizare si cele de ventilare. Va fi realizata izolatia termica (la care deja se lucreaza). Si acoperisul va fi reabilitat. Mobilierul va fi inlocuit. Sala va beneficia si de aparatura pentru proiectii. In sala mare vor fi amplasate 490 de scaune. Practic, pentru ca noile scaune vor fi mai comode, se va renunta la o suta de locuri fata de cele 590 de pâna acum.

Vom observa cu atentie efectuarea acestor lucrări de reabilitare, receptionarea lor. Speram ca pâna la (re)inaugurarea salii sa fie numit si un manager al acestei institutii, altfel nu ne-am putea astepta la cresterea standardelor calitatii actului de cultura. E mare nevoie si de o… reabilitare a managementului actului cultural.
Ion Fercu

sursa: desteptarea.ro