Spitalul buhusean, in febra acreditarii

Postat de Buhusi la Dum, 21/09/2014 - 17:37
Spital Buhusi

Spitalul buhusean este in mare fierbere. In ziua de 15 septembrie, Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a publicat o lista cu 52 de spitale care urmeaza a fi evaluate pentru obtinerea acreditarii. Dintre acestea, doar spitale sunt orasanesti, celelalte fiind spitale municipale, clinici private, spitale militare, institute etc.
Cu alte cuvinte, aici sunt nominalizate spitalele despre care exigentul CoNAS crede ca sunt pregatite pentru acreditare. Din judetul Bacau nu mai este niciun spital pe aceasta lista. Daca spitalul buhusean va obtine un punctaj bun, ar fi al doilea spital acreditat din judet, dupa spitalul municipal Moinesti, care este deja acreditat.
Spitalul buhusean a initiat procedura interna de acreditare. A fost realizata o convocare a medicilor sefi/coordonatori si a asistentelor sefe/coordonatoare, carora le-a fost prezentata problematica acreditarii. La intâlnire a participat si primarul Ionel Turcea. Se lucreaza la finalizarea unor lucrari de reabilitare, se igenizeaza ambulatoriul integrat, se infiinteaza salile de asteptare de pe sectii.
,,Speram ca vom obtine un punctaj bun pentru aceasta acreditare. Succesul ar determina cresterea prestigiului spitalului, ar spori adresabilitatea si, nu in ultimul rând, vom putea merge in continuare pe contractul C.J.A.S.
Bacau si dupa 1 ianuarie 2016, conform legislatiei. Un sprijin in vederea acreditarii aşteptam cu incredere si de la C.J.A.S. Bacau, având in vedere ca suntem singurul spital din judet nominalizat pe lista CoNAS, pentru evaluare. Sprijinul ar consta in facturarea serviciilor efectuate de catre spital. Va urma o perioada dificila pe care vrem s-o finalizam cu succes”, spune dr. Mouhannad Toron, managerul spitalului. Evaluarile CoNAS pentru acreditare vor avea loc in perioada 1 octombrie – 20 decembrie 2014.
Ion Fercu

sursa: desteptarea.ro