Substante toxice descoperite la o firma din Buhusi

Postat de Buhusi la Vin, 14/11/2014 - 08:52
Substante toxice

Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Române, dar si Garda Nationala de Mediu au derulat timp de mai multe saptamâni o actiune nationala pentru prevenirea, identificarea si sanctionarea celor care nu respecta regimul substantelor si deseurilor periculoase.

In total au fost controlati 766 de agenti economici care efectueaza operatiuni cu astfel de produse, iar in urma verificarilor au fost intocmite 126 de dosare penale si s-au aplicat 37 de sanctiuni, în valoare de 464.500 de lei.

Politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din Bacau au gasit la Buhusi, la un punct de lucru al unei societati comerciale din Piatra Neamt, un recipient cu 400 de kg de clorit de sodium, etichetat cu simbolul de toxicitate.

„Din verificarea documentelor societatii a rezultat ca produsul era detinut fara drept, nefiind mentionat în autorizatia de mediu si nici în lista substantelor si preparatelor chimice periculoase comunicate de societate catre Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau”, se arata intr-un comunicat remis de Politia Româna.

Politistii au intocmit dosar penal fata de societate si reprezentantul acesteia pentru infractiunile de trafic de produse sau substante toxice si neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor chimice periculoase care au devenit deseuri.
sursa :desteptarea.ro