Trei englezoaice monitorizeaza calvarul maidanezilor bacauani

Postat de Buhusi la Lun, 08/09/2014 - 09:07

Trei activiste pentru drepturile animalelor, Lesley Turvey, om de afaceri, si profesoarele Jane Sanderson si Sue le Boutillier, din Anglia, au vizitat câteva adaposturi private de câini din Cernavoda, Bucuresti, Brasov, adapostul public din Bacau, dar au trecut si prin Buhusi.

Cele trei au fost oripilate de starea deplorabila in care traiesc cei aproximativ 1.200 de câini din adapostul public bacauan. In urma unor proteste din partea iubitorilor de animale din strainatate si a unei petitii semnate de organizatia Vier Pfoten, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau a efectuat o inspectie la acest adapost, chiar in ziua in care activistele englezoaice au avut o intâlnire cu Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice.

Prof. Mariana Sava, care le-a insotit pe cele trei in multele dintre vizitele lor, ne-a spus: ,,Intâlnirea cu Gabriel Gritcu a fost productiva. In urma cu doar câteva saptamâni, Lesley Turvey filmase aici câini bolnavi si muribunzi, lipsiti de protectie, care nu erau nici macar eutanasiati, de mila. Acum, delegatia engleza a constatat ca adapostul era mult mai curat, câinii bolnavi si muribunzi fusesera eutanasiati.

ONG-uri si persoane particulare din Germania si Anglia doneaza periodic materiale de constructie, paturi, boluri si hrana adapostului din Bacau, supravegheaza conditiile de viată ale câinilor. Fara presiunea acestor organizatii, autoritatile din România, inclusiv cele din Bacau, ar continua uciderea, maltratarea câinilor din adapost, de pe strazi.

Acum, adapostul din Bacau este inchis de D.S.V.S.A. Bucuresti, din cauza unor nereguli grave. In primul rând, Primaria nu mai poate prinde câinii de pe strazi, nu mai poate eutanasia (sper ca nici omori…) câinii din adapost”.

Jane Sanderson si Sue le Boutillier, voluntare ale Fundatiei „Born Free”, UK, au gestionat/finantat proiectul ,,Racnetul leului”, prin care au fost relocate animalele de la Gradina Zoloogica Buhusi, precum si proiectul complex de sterilizare a sute de câini cu/fara stapân din Buhusi.

Din cei cinci ursi grav bolnavi relocati in 2007-2008 de la Buhusi in diferite campusuri din lume, mai traiesc trei: Baby, Ben (frate, sora) si Ursula, o ursoaica de 40 de ani care doarme aproape tot timpul.
Ion Fercu

sursa: desteptarea.ro