Un jandarm buhusean, liderul national la full contact karate

Postat de Buhusi la Joi, 23/07/2015 - 07:57
 liderul national la full contact karate
Tags

Recent, Nicolae Costin a obtinut o centura neagra cu 4 dan in karate. Examenul pentru adjudecarea noului grad a avut loc in orasul universitar suedez Uppsala. Tot acolo s-a desfasurat si primul stagiu de Enshin Karate, din anul 2015, in Europa. Coordonatorul seminarului a fost chiar maestrul si fondatorul stilului Enshin Karate, Kancho Joko Ninomiya.

Sensei Nicolae Costin a fost examinat de marele maestru, atât tehnic (kata), dar si fizic (kumite). Gradul a fost adjudecat dupa terminarea in picioare de catre Nicolae Costin a luptelor dure.

“Suedezii – ne-a spus Nicolae Costin – sunt luptatori foarte duri, rezistenti si foarte bine antrenati. Nu intâmplator, acestia fac parte din renumitul grup al lui Shihan David Cook, cel care a adus mai multe stiluri de contact din Japonia, in Europa. Am fost bucuros ca nu am suferit accidentari, iar urmele loviturilor trec, asa cum au trecut de 25 de ani, de când practic acest sport. M-au onorat aprecierile facute de maestrul Kancho Joko Ninomiya, dupa test”.

Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport (Bucuresti, masterand, fondator si antrenor al CS. GEIDO DOJO AK, dar si subofiter operativ al Jandarmeriei Române, in Buhusi, Nicolae Costin crede ca “ar fi bine daca mai multi tineri ar practica aceasta arta benefica in ziua de astazi”. Pentru a intelege si mai bine valoarea acestei centuri 4 dan, acesta ne-a mai spus: “Fondatorul stilului, Kancho Joko Ninomiya, are centura de 10 dan, in vreme ce fiul acestuia, Mike Ninomiya, care-i va prelua atributiile, are centura neagra 8 dan.

In România, eu am introdus acest stil, in anul 2002, dupa o experienta cu marele maestru la un stagiu in orasul Freiburg – Germania. Atunci am fost promovat Branch Chief (sef filiala) in România, la acest stil de full contact karate, denumit Enshin Karate. Sunt detinatorul gradului cel mai mare in România, 4 dan, dar mai exista doi sportivi in Oltenita, cu gradul de 1 dan, unul in Tazlau – Neamt, cu gradul de 2 dan si altii în Pitesti cu gradele 3 dan, 2 dan si 1 dan. Acestia sunt fosti elevi de-ai mei.”

Sursa
desteptarea.ro