Un protestatar buhusean acuza primaria de abuzuri

Postat de Buhusi la Joi, 10/03/2016 - 09:06
protestatar buhusean

Buhuseanul Anghel Stoleru a protestat toata saptamâna in fata primariei buhusene, purtând o pancarta pe care a scris ca vrea curmarea abuzurilor din primarie, dreptate si democratie. ,,Voi intrerupe, din respect fata de sfântul post, protestul pâna la Paste, dupa care voi protesta atât la Buhusi, cât si in fata Prefecturii”, ne-a spus acesta.

In esenta, protestatarul precizeaza ca primaria buhuseana se manifesta ca proprietar pe o parte din terenul pe care acesta-l detine, ca mostenire, de la tatal sau. In plus, nu intelege de ce primaria nu realizeaza lucrari de canalizare pe strada Ion Borcea, pe care locuieste, desi plateste taxe si impozite aferente buricului târgului si, in plus, ,,traim in secolul al XXI-lea”. A sesizat administratia buhuseana, in scris, in lunile martie, mai, octombrie, noiembrie 2015, dar n-a primit nici un raspuns.

Spre sfârsitul anului 2015 a sesizat si Parchetul Bacau. ,,Abia in ziua de 8 ianuarie 2016 am primit un raspuns neconvingator, la o sesizare pe care primaria scrie ca am trimis-o in decembrie 2015, ceea ce este neadevarat. Mi-au raspuns sub presiunea realizata de Parchet, la o sesizarea din noiembrie, careia i-a fost modificata data depunerii, in mod evident”, adauga Anghel Stoleru. Protestatarul precizeaza si faptul ca, in cursul deselor sale interventii la primarie, un functionar l-a amenintat. La sesizarea sa, politistii spun ca i-au acordat un avertisment functionarului. ,,Pe 8 martie am fost sunat de la Parchetul Bacau. Mi s-a cerut sa ma deplasez acolo. Le-am spus ca sunt intr-o actiune de protest, Am stabilit ca voi merge saptamâna viitoare. Cu privire la realizarea canalizarii mi-au fost facut noi si noi promisiuni”, ne-a mai spus acesta.

Primarul Ionel Turcea spune: ,E este adevarat ca nu i-au fost oferite raspunsurile despre care vorbeste. Ca sa ma edific asupra problematicii, am fost, impreuna cu petitionarul, la terenul in cauza. Studiem acum toate documentele. Inca nu ma pot pronunta. Cert este ca trebuie sa mai prezinte si alte documente de cadastru. L-am invitat si la o discutie mai aplicata, pe baza documentelor. Abia dupa aceea va primi un raspuns”.

Protestatarul ne-a asigurat ca nu are nicio legatura cu tot felul de reclamagii electorali ai târgului, care se manifesta agresiv in ultimul timp.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro