Buhusi, un târg intrat in circuitul drogurilor

Postat de Buhusi la Mie, 15/07/2015 - 09:22
droguri buhusi
Tags

In urma cu niste ani buni am prezentat politistilor o mostra din ceea ce banuiam ca ar fi un drog folosit intr-un spatiu public buhusean. N-am primit niciun raspuns. Apoi am sesizat, oficial, ca un apartament din cartierul Cornisa ar fi un centru de distributie a drogurilor. Tot fara raspuns.

Am insistat pentru feed-back si mi s-a raspuns, oarecum superior, ca e vorba de strategii, de secrete profesionale, de rabdare. Sincer, ca profesor, imi era teama de reactia negativa a copiilor in fata ofensivei incipiente a drogurilor…

Acum exista o certitudine: târgul Buhusi a fost cucerit de droguri… Doi consilieri locali, doi patroni, dar si alti cetateni din zona bulevardului Nicolae Balcescu ne-au confirmat ca, la ceas târziu de seara, in spatele blocurilor, copii si adolescenti experimenteaza nu doar fumatul tigarilor ,,speciale”, ci si injectatul. Faza cu punga de prenadez e prezenta si pe strazi. Având un prunc in brate, o mamica a fost vazuta practicând acest sport periculos, pe strada, in plina zi.

Incinta fostei gradini zoologice a devenit, si ea, atractiva, pentru experimentarea a tot felul de substantee halucinogene. In fosta cusca a ursilor sunt cartoane care par sa tradeze faptul ca niste copilasi s-ar adaposti aici, temporar.

Cert este ca aici au fost gasite pungi cu resturi de prenadez.
Locatari din zona blocurilor aflate in vecinatatea pietei de sus n-au spus ca la ceas inaintat de seara, in mai multe rânduri au fost vazute ,,mertanuri suspecte, straine de oras”.

Dupa ce analizau cu atentie imprejurimile, cei din masina ieseau la o plimbare nevinovata si plasau discret o punga, unui tânar, primind, tot discret, un pliculet. O fi o banuiala exagerata, desigur, dar unele evidente pot crea suspiciuni de tot felul.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro